Miért készítettünk virtuális szabadulószobát?

Emberek online játszanak szabadulószobákat az okostelefonjaikon és laptopjaikon keresztül, úgy hogy a játékmester, mint egyfajta játékos, a játékban követi a csapattagok utasításait, miközben a játékosok a kanapéról élvezhetitek a játékot.

 2024. febr. 13. 13:34:49

Mi is ez pontosan? 

A koronavírus megjelenése mindannyiunkat sokként ért, de tudtuk, lesz valami megoldás ez idő alatt is szórakoztatnunk Titeket. Így rögtön elkezdtük egy alternatív, otthonról játszható koncepció kidolgozását. Az online videó szobáinkat az elsőkként be is indítottuk, átalakítottuk a játékokat, hogy otthonról játszva is élvezetesek legyenek és ne kelljen mellőznötök egyik kedvenc kreatív programotokat!

Mi is ez a koncepció? 

Emberek online játszanak szabadulószobákat az okostelefonjaikon és laptopjaikon keresztül, úgy hogy a játékmester, mint egy fajta játékos, a játékban követi a csapattagok utasításait, miközben a játékosok a kanapéról élvezhetik a játékot.

Kipróbáltuk, és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptuk! 

Valóban nehéz elképzelni, hogy hogyan közelíti meg ez az élmény a valódit, de meglepetésünkre nagyon is! A online szabadulószoba játékmenete ugyanis azonis a valódiéval, persze vannak apró módosítások, de a tényleges játékot játszátok közösen a barátokkal, családtagokkal, csak úgy mintha a helyszínen lennétek. Együtt játszhattok legyetek bárhol is az országban. Remek mulatság így felfedezni az ismeretlent és közös erővel legyűrni a nem várt feladatok sokaságát. 

Ne félj kipróbálni!

Tudjuk, hogy nem könnyű úgy döntést hozni, hogy nem látjátok előre pontosan hogyan is megy ez. Ha valamiért mégsem jönne be az onlione térben játszott játék, semmi vész! A játékainkra 100% elégedettségi garanciát vállalunk. Ha nem tetszene csak szólj és visszafizetjük a játék árát! 

A remek szórakozás mellett ez is fontos:

Támogathatjátok egyetemista játékmestereinket, egy kis keresettel ebben a nehéz időszakban, de mindenek előtt nagyszerű lehetőséget nyújt számunkra, hogy azt csináljuk, amit a legjobban szeretünk: Titeket szórakoztathatunk! 

Ez rendben van, de nem igazán tudom elképzelni, miről is van szó?

Abban biztos lehetsz, hogy ezzel nem vagy egyedül. Pontosan olyan, mint az első szabadulószoba, amit valaha játszottál. Próbálták elmagyarázni neked, hogy miről is ez valójában, de csak akkor értetted meg igazán, miután már játszottál.
Ezúttal az online szabadulásotok során ti irányítjátok a játékmestert, aki a szobában tartózkodik, tele aggatva mindenféle kütyükkel. Nem is igazán a játékmester a megfelelő szó már, hiszen vizuális történetmesélő operátorrá, narrátorrá avanzsált az elérthető legújabb technológia segítségével.

A játék előtt mindannyian kaptok egy linket, ahol találkozhattok a csapattagjaitokkal a számítógépes térben. A Zoom.us webhelyet használjuk a játékok levezetésére. Miután mind beléptetek, a játékmester ismerteti az új szabályokat, illetve körbe mutatja a szobát, miközben tájékoztat titeket a küldetésetekről.

Ezután instrukciókkal látjátok el őt, csak úgy, mint egy számítógépes játékban: Menj oda! Nyisd ki azt fiókot! Nézd meg a képet közelebbről!

Amikor megtaláltok valamit, bármilyen fontos nyomot, az bekerül az úgynevezett "online leltáratokba". Ez nem más, mint egy másik kamera, ahol láthatjátok az addig összegyűjtött tárgyaitokat.
Tehát erről van szó. Csak úgy, mint korábban, nyomok után kutatni, lakatokat nyitni és megfejteni a kiválasztott kalandotok rejtélyét.
Miért próbáljam ki?

Hogy miért próbáld ki? 

Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínű, hogy már szabadulószobák szerelmese vagy, és jelenleg (bár reméljük, hogy már nem sokáig) ez a egyetlen opció arra, hogy játszhass egy ilyen játékot a közeljövőben.
Nem utolsó sorban pedig, mindannyian kényelmesen és biztonságban játszhattok otthonról. Ennél jobb karanténos online játékot nehéz lesz mostanában találni.


Nagyon jó alkalom összejönni a haverokkal a cyber-térben, röhögni egy jót együtt és persze megoldani pár fejvakarós rejtvényt. Eddigi tapasztaltok alapján baráti társaságok országhatáron innen és túl összejönnek egy játék erejéig, legalábbis addig, mig a karantén tart.

Jó, jó, érthető! Akkor mi is a következő lépés?

Szedd össze a csapatot! Játszatok egy jót. Röhögjetek sokat és éljétek át otthonról is a szabadulószobázás élményét, ne nélkülözzétek ezt a remek élményprogramot! Kikapcsolódásra fel! 


IDŐPONTFOPGLALÁS ITT

Live Video Escape Room - A Locked Room Budapesttől